Mama, kan ik het vulkaantje daarvoor gebruiken?

Laatste reactie 28/10/2019 18:58 door Sandra
· Markeren als ongelezen
Judith Stienen 1 maand geleden geplaatst
6 jaar is ze. En op zondagmiddag gebeurde er iets heel naars. Het leek erop dat ze het niet bewust had meegekregen, maar in bed bleek anders. Ze zag het nare beeld steeds voor zich en had ook een vervelende gedachte erbij. 'Mama, kan ik daarvoor jouw vulkaantje gebruiken?' vroeg ze me zachtjes. Ze kent de methode inmiddels. 'Jazeker schat,' en we gingen meteen aan de slag. Daarna kon ze rustig gaan slapen. Al merkte ik dat ze het zelf te vluchtig had gedaan, het was ook al laat.

De volgende dag het MatriXwerkmodel en -emotiemodel nogmaals doorgenomen samen. Het MatriXdoosje erbij gepakt. De anti pest oefening gedaan omdat dat ook speelde bij haar en daarna koos ze uit 'het stenen en knopendoosje' twee steentjes voor twee nare stippen in het verleden. De naarste steen pakte we aan. Daarna vroeg ik haar naar de tweede steen en ze wist zich gewoon niet meer te herinneren wat dat was. Het was goed.

Daarna ging ze vrolijk aan de slag met een brief en een tekening voor haar vriendje.
Anouk Netten 1 maand geleden geplaatst
Hoe herkenbaar. Leuk hè. Het zijn zulke mooie cadeautjes.
reactie op @anouknetten:
Judith Stienen Wat precies herken je? Een cadeautje is het absoluut. Keer op keer. Alleen al voor de werking bij mezelf en onze dochter is me de MatriXmethode zoveel waard. En dan daarbij nog al die anderen die ik help en ga helpen.
1 maand geleden

Beantwoorden

Sandra van Ginkel 1 maand geleden geplaatst
Zo fijn als je je kind gelijk kunt helpen!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 October 2019 om 09:46
Aantal lezers 18
Aantal reacties 4