Gisteren een zeer waardevolle aanvulling op de vijfdaagse gehad. Erg blij dat ik de masterclass PTSS gekozen heb. Nu weet ik wat PTSS is en dat er twee vormen zijn. Zoveel meer inzicht in angsten en het ontstaan ervan gekregen. En doordat ik nu weet hoe het ontstaan is zie ik ook hoe ik kan helpen met het stellen van MatriXvragen. Hoe eigen regie helpt in ontrafelen van een trauma/angst. 

Wat ik gisteren geleerd heb kan ik echt meteen toepassen voor mijn doelgroep die please gedrag heeft als strategie voor het vreemde eend gevoel. Het vreemde eend gevoel is alles overheersend en heeft invloed op het zelfbeeld en zelfvertrouwen. Door deze masterclass weet ik nu ook dat het een energielek is. En dat het niet vreemd is dat de mensen die in mij in de praktijk komen overlopen, te veel hooi op hun vork hebben. Nooit gedacht dat achter zo iets alledaags een PTSS zit.

Ik ging deze masterclass doen om de signalen van PTSS te herkennen en mensen op tijd door te verwijzen. Dat doorverwijzen ga ik nog steeds doen voor de ene groep ptss. Maar mensen met de huis tuin en keuken versie die durf ik met de kennis van gisteren zelf te helpen.

Hoe door de toepassing van het Barbapapa model. Wil je weten wat dit is meld je dan aan voor deze masterclass en laat je verrassen door deze verdieping op het emotiemodel. 

@felicevisser bedankt dat je jouw expertise wil delen met andere matriXproffecionals