Medicijnen en matriXen

Laatste reactie 01/01/2020 20:53 door Corinne
· Markeren als ongelezen
Christa Broekhuizen 4 maanden geleden geplaatst
Sommige mensen komen bij mij als een soort laatste hulpmiddel. Van alles hebben ze al geprobeerd en ja die psychologen, die herhalingen van verleden en ellende die ze niet meer willen vertellen maar wel moeten en dan maar niet te spreken over die etiketten die ze opgeplakt krijgen. Dit zijn de reacties vooraf aan een sessie. Ze denken dat ik een' stoornis heb' of dat ik aan de medicijnen moet. En wat doe je dan, je wilt niet. maar ja zij zullen het wel weten en doe het en met het gevolg.........dat ik helemaal niet meer vooruit kom.
Van de week zat een jonge vrouw zo bij mij aan de tafel. Ze slikte al dik een jaar 3 soorten medicijnen. Gisteravond nam ze maar nog een pilletje extra. En ik zag het ook. Ze zat er bij als een soort zombie. Afgevlakt, emotieloos, gevoelloos. Een matriXsessie valt voor zo iemand niet  mee. Bewustzijn, denkbeelden en focus valt dan niet echt mee. Ook was ze tijdens de hele sessie sceptisch. Na de MatriXsessie EQ wat tamelijk moeizaam verliep dacht ik de waarde hiërarchie eens te gebruiken. Omdat er een dame voor me zat die 'de letterlijke' schop onder haar kont moest hebben of aardiger gezegd 'een duwtje in de rug'
Na het opschrijven van de twee zinnen aan het einde van de hiërarchie keek ze me aan. Ja wat moet ik hiemee? zei ze. Ik vroeg of ze de betekenis van het bovenste woord kon uitleggen......assertiviteit. En daarna het laatste woord daadkracht en toen nog eens de zin die in haar beleving het beste bij haar hoorde begon ze te huilen........zonder keuzes geen daadkracht.
De volgende dag appte ik hoe het met haar was.....geen antwoord. De volgende dag kwam ze met een antwoord....ze had een definitief besluit genomen...stoppen met de medicijnen, contact gezocht met haar psycholoog en nu wekelijks begeleiding afbouw medicijnen en weer bouwen aan haar toekomst.  Ogenschijnlijk deed de sessie in haar beleving niets maar naar mijn mening doet het altijd wat. En dat blijkt. Regie over je eigen leven!! Hoe geweldig is dat! 
Casper Kemperman 4 maanden geleden geplaatst
Mooi @christabroekhuizen, goed gedaan. Dit is een succesverhaal en dat hoort bij ‘MatriXsucces’ ;-)

Ik verplaats het, oké?
Mireille Molenaar 4 maanden geleden geplaatst
Geweldig, zeker een heel mooi resultaat! 
Corinne Brandenburg 1 maand geleden geplaatst
Wat goed, maar ook hoe dapper van haar. Weet je nu hoe of het met haar gaat?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 October 2019 om 16:16
Aantal lezers 35
Aantal reacties 4