Zijn er hier coaches die alleen met de MatriXmethode werken

Laatste reactie 05/12/2019 17:28 door Anni
· Markeren als ongelezen
Riet de Wit 3 maanden geleden geplaatst
Dus zonder andere tools.
Ik ben me op dit moment aan het oriënteren op wat er nodig is om een coachpraktijk te starten. Kan dat met alleen de MatriXmethode op zak? Ik gebruik de methode momenteel icm. Strategie met Ballen, vooral om mensen in beweging te krijgen richting hun doel (nu nog: een klantwervende website - dus niet zozeer trauma’s of informatieopslag, maar meer om belemmerende overtuigingen effectief uit de weg te ruimen).
Ik ben me daarom ook af aan het vragen of het nodig is om bv. een Coachopleiding af te ronden die ik enkele jaren geleden stil heb laten liggen.
Daar gaat natuurlijk wel tijd en energie in zitten. Dus het is even de vraag wat slim is en of het nodig is. Wie zou daar iets over willen zeggen? Alvast dank voor het meedenken :-)
Ellen van Heugten-Hagelaar 3 maanden geleden geplaatst
Hoi Riet

Ik was 2 jaar geleden zo enthousiast na de 5 daagse dat ik een praktijk gestart ben.met alleen MatriXmethode. Dat gaat prima. Ingrid doet ook niet anders.😉 Mijn achtergrond ligt in zorg, welzijn en onderwijs. Nu na 2 jaar merk ik dat onderwijs en hulpverlening echt mijn sectoren. Supee moiu hoe jij dit inzet icm strategie met ballen. Lijkt me heel ondersteunend voor ondernemers.

Dus om je vraag te beantwoorden: ja, je kunt zeker starten met alleen de MatriXmethode.

Daarnaast zijn de Masterclasses erg behulpzaam om.de effectiviteit en mogelijkheden in inzet te verruimen.

Voor meer info en gerichte vragen weet je me te vinden.
reactie op @ellenvanheugten-hagelaar:
Riet de Wit Dankjewel Ellen! Ja ik weet je te vinden 😉
3 maanden geleden

Beantwoorden

Ingrid Stoop 3 maanden geleden geplaatst
Een antwoord van mij...je zult vast niet anders verwachten is dat hoe vaker je de MatriXmethode gebruikt hoe vaardiger je wordt. 
De kracht is het zo goed kunnen dat je steeds zelfverzekerder wordt in de uitvoering.

Ik heb echt zoveel deelnemers af zien haken omdat ze het niet of weinig gebruiken. Dat is wat ik zie en hoor. Echt zo jammer. 

Je kennis verrijken is altijd aan te raden hoor. 
Strategie met Ballen is juist een mooie combinatie voor creëren van een hulpvraag en mensen juist verbeteren en krachtiger maken.
reactie op @ingridstoop:
Riet de Wit Dankjewel Ingrid!
3 maanden geleden

Beantwoorden

🔥 Anouk Netten 3 maanden geleden geplaatst
Ik denk dat je de MM als zelfstandige tool prima kunt gebruiken afhankelijk van jouw doel en doelgroep. Mijn ervaring is hoe meer verdieping en verrijking ik heb des te effectiever je onder het wateroppervlak aan het werk kunt/komt. De plek waar vaak dé verstopte en pijnlijke beleving zit. Ik heb een psychologische, medische, coaching en opleidende achtergrond.
reactie op @anouknetten:
Riet de Wit Dankjewel Anouk!
3 maanden geleden

Beantwoorden

Sandra van Ginkel 3 maanden geleden geplaatst
Ik ben 100 % MatriXcoach😃  en ik ervaar ook wat Ingrid zegt:  Hoe
vaker je het inzet hoe vaardiger je wordt.

De Masterclasses zijn ook echt heel waardevol.
Je krijgt dan meerdere aanvliegroutes om nog een paar lagen dieper te kunnen MatriXen. Vooral de Masterclass MatriXmethode en PTSS,  heeft mij bijzonder goed geholpen. En ik ben na het volgen van Onder de loep nog beter gaan begrijpen wat je nu echt doet tijdens het MatriXen. Dat is echt een stevige basis.

Een coachopleiding heb ik niet maar je gaat toch wel je eigen weg hierin vinden, en het is MatriXen hè. Volgens mij wordt er ook een Masterclass (motiverende?) gespreksvoering gegeven. Die wil ik nog gaan volgen. 
Ik ben ook erg benieuwd naar het aanbod voor volgend jaar!
reactie op @sandravanginkel:
Riet de Wit Dankjewel Sandra!
Ben ook aan het kijken naar de Masterclasses.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Danielle Doppenberg-Waasdorp 3 maanden geleden geplaatst
Hoi Riet, je hebt met strategie met ballen en de MatriXmethode twee mooie tools in handen.
Ze vullen elkaar echt mooi aan. 

Ook heb geen andere coaching achtergrond. Maar wel procesmatig creëren  (pmc) als basis tool vanuit mijn vorige werk als procesbegeleider inrichting landelijk gebied. PMC is heel erg vergelijkbaar met strategie met ballen. Het geeft je de kans om processen vanuit een helikopter view in beeld te brengen. Om daarna de triggers aan te pakken.
Lisette Gastel - de Jong 3 maanden geleden geplaatst
Ik ben het met de vorige sprekers eens Riet. Daarbij is het denk ik ook belangrijk waar jij jezelf in wilt specialiseren,waarin zie jij je kansen en mogelijkheden en sluit daar allen de MM bij aan?
Riet de Wit 3 maanden geleden geplaatst
Dankjewel allemaal! 
Anni Westerduin 2 maanden geleden geplaatst
Ook ik gebruik eigenlijk alleen de MatriXmethode, al 7 jaar. Daarnaast heb ik een netwerk om me heen waar ik naar doorverwijs als ik denk dat er toch meer of iets anders nodig is naast de MatriXmethode. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 31 October 2019 om 22:26
Aantal lezers 45
Aantal reacties 13